Mens geniet.

In dit verhaal neem ik u mee naar een leugenbankske, waar de kleine dingen van de dag en soms ook de grotere langs komen in sterke of minder sterke verhalen.

Het zijn tenslotte de kleine dingen die het doen.

scrol naar beneden

Mens geniet!                              18-01-2012

 

 

Beste lezer,

 

Tijden veranderen, de wereld om u heen veranderd in hoog tempo. De vanzelfsprekendheid gaat er vanaf. Wij zullen weer meer moeten gaan waarderen de kleine dingen des levens. Weer gaan genieten van al die dagelijkse kleine bereikbare dingen. Ons gezin, familie, vrienden en kennissen, de natuur om u heen, ook op uw balkonnetje of in uw kleine tuintje. Het genot van een wandeling of fietstocht door de prachtige natuur in en om onze dorpen. Geniet van dit al en u zult bemerken, dat wij dan weer meer tevreden zijn, met al het moois wat dit ons biedt. Hebt respect, voor de manier waarop de ander iets beleefd. Ga eens op een zonnige dag een praatje maken op een van de vele bankjes in bos of veld, en draag aan elkaar uit, hoe geweldig het is om daar te zijn, die ander te ontmoeten en hoe u dit grote genieten van de kleine dingen beleefd.

U zult er versteld van staan hoeveel mensen zo een praatje appreciëren, en wat voor een leuke contacten er voor u uit voort kunnen vloeien. Denk eens aan samen dingen te doen, bijvoorbeeld samen een fietstochtje te maken, een wandeling, ergens gezellig een kopje koffie gaan drinken, of op een ander tijdstip samen genieten van bioscoop of theater. Het zou zomaar geweldig kunnen zijn.

Zo’n stapje, zou zomaar gezet kunnen worden op wat in de volksmond wordt genoemd een leugenbankske. Niet dat er op de bankjes veel leugens verteld worden, maar een sterk verhaaltje zit er dikwijls tussen. Maar ook worden serieuze en soms diepgaande gesprekken gevoerd over het wel en wee in het dorp, over wereldse gebeurtenissen, of over de belevenissen in de eigen kleine kring. Voor de een lucht het op, het eens te kunnen delen, voor anderen is het soms een eyeopener, om een beter beeld van de eigen belevingen te krijgen.

En als u dan op zo een leugenbankje aankomt, vindt u er misschien een van mijn schrijvens. Ik hoop dat het u aanzet om ze op deze unieke plek te lezen. Dat het iets mag toevoegen aan uw dag. Dat de inhoud ervan aanzet tot discussie, en uw blik op sommige dingen in het leven mag verruimen. Wellicht treft u mij eens in het veld, of heeft u behoefte eens te reageren op wat u zoal gelezen heeft. Dit kan, ik sta hier altijd open voor, ook via mail info@buitenlustvught.nl.

Gerard van Run

Kom naar Buitenlust...

Schitterende natuurwandelingen
Gezellig koffie- en theeterras
Mediumdagen
Jeu de Boules banen

Cursussen wichelroede lopen

Huismetingen op straling

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober op vrijdag, zaterdag en zondag.

Groepen kunnen ook buiten deze dagen afspreken.

© 2020 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized