Eenzaamheid

Eenzaamheid is wellicht het hot item van deze tijd.

Er bestaat eenzaamheid in diverse vormen, en het kan ons allemaal zomaar gebeuren.

Ik hoop dat na het lezen van dit levensverhaal, u meer betrokken raakt en bewust wordt van eenzaamheid bij anderen.

scrol naar beneden

Eenzaamheid                  30-12-2011

Voelt u zich ook wel eens eenzaam! Het kan je zomaar gebeuren.

Je partner ontvalt en de zin van je bestaan valt weg. Je valt in een diep gat en je bereikt niemand die je eruit trekt, en onbedoeld raak je je contacten kwijt. Of je zit niet meer op de zelfde golflengte binnen je relatie, en je weet het niet bespreekbaar te maken, en de ander ziet het niet. Je draagt een probleem met je, en je denkt het met niemand te kunnnen delen. Je woont geissoleerd en verliest daardoor de aandacht van anderen. Het is te druk om je heen en daardoor ziet de ander niet hoe eenzaam jij je in feite voelt. Je wordt verstoten door de groep, of niet opgenomen in je kennissen kring.

Eenzaamheid is niet iets wat je kunt pakken het is een gevoel.

In onze tijd van het ikgevoel en de snelheid der gebeurtenissen, vergeten wij gemakkelijk de eenzaamheid om ons heen. Wij zien en voelen dijkwijls niet het verdriet wat eenzaamheid met zich mede brengt. Eenzaamheid vraagt om een stap van ons, een stap naar de ander van, ik wil er voor je zijn.

Een stap met een luisterend oor, het overgaan van de drempel naar hen die er in stilte om vragen. Want dijkwijls hoor je de eenzame mens niet, maar moet je er oog voor hebben.

Eenzaamheid is in deze tijd waar wij nu in leven, wellicht een van de grootste problemen die aan de orde zijn. Wij kunnen er allemaal voor komen te staan. Een van bovenstaande redenen kunnen ook bij ons toeslaan, en dan maar hopen dat wij ze kunnen weerstaan, of dat die helpende hand om de hoek verschijnt.

Velen die vereenzamen, bouwen een eigen wereld om zich heen, om zo weerstand te kunnnen bieden. Maar de hoop blijft, wie helpt mij. Het is dikwijls heel moeilijk in te schatten de aard en de graad van de eenzaamheid. Kijk eens in uw omgeving wat u zoal herkent. En als u het herkent kijk dan eens of je een stukje van jezelf aan die ander kunt schenken, zodat hij of zij weer in onze maatschappij went. Het is moeilijk als je het niet gewend bent om de stap naar de ander ongevraagd te doen, en nog moeilijker is het om vervolgens de tweede en derde en volgende stappen te doen, namelijk het volhouden en verstevigen van het eerste contact.

De opbrengst van de actie is een horizon met zonlicht voor hem of haar, en voor uzelf een doos vol geluk, want geven aan de ander voelt als krijgen bij jezelf.

Het nieuwe jaar staat dikwijls met voornemens over dingen die je bij je zelf wilt veranderen, maar als je besluit er voor anderen te willen zijn, dan verander je zelf al en gaan je eigen kleine dingetjes van zelf.

Gerard van Run

Wilt u ook een keer mee op een van onze natuurwandelingen, of heeft u tijdens een wandeling behoefte aan een goed gesprek, geef u dan op of kijk op onze website: www.buitenlustvught.nl voor meer informatie en andere wandelverhalen.

Kom naar Buitenlust...

Schitterende natuurwandelingen
Gezellig koffie- en theeterras
Mediumdagen
Jeu de Boules banen

Cursussen wichelroede lopen

Huismetingen op straling

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober op vrijdag, zaterdag en zondag.

Groepen kunnen ook buiten deze dagen afspreken.

© 2020 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized