De wandeling

Een levensverhaal over uw eigen levensweg.

scrol naar beneden

De wandeling                                                   20 januari 2013

 

De wandeling is eigenlijk ons levenspad.

Steeds nieuwsgierig naar het volgende punt, of wat er om de hoek te zien is of gebeurd. Echter het verschilt hier in, dat op een echte wandeling er geen stres is. Je van alles overkomt en je geniet van de kleine dingen en de ontmoetingen in de natuur.

In het echte leven zijn we ook steeds onderweg, steeds zoekend naar meer en beter. Dikwijls in stres, hebzucht of ontevredenheid. Op deze wandeling van het leven, zijn we dikwijls de kleine levensgeneugten uit het oog verloren en steeds op zoek naar meer en meer “Geluk”. Wij zien dikwijls die kleine dagelijks terugkerende geluksmomenten niet meer, terwijl ze voor onze voeten liggen. Wij hoeven maar te bukken om ze op te rapen.

Maar om weer van dit oude geluk te kunnen genieten is er verandering nodig. Verandering die voor velen angstig aanvoelt, omdat het een proces is van loslaten.

Loslaten van het oude zoals, het jachtige streven, werken onder stres, het zitten in een verkeerde relatie, het ontevreden zijn in uw zelf, het soms lijdzaam toezien naar uw eigen ziekten of kwalen.

Om te veranderen is moed nodig, hoe kun je je kind of jezelf loslaten, het zijn soms duivelse dilemma’s. Maar misschien herinnert u het zich nog, het moment dat uw ouders u los lieten. Wat een bevrijding gaf dat in uw willen en kunnen. De wereld lag ineens voor u open. U kon zich ineens volledig ontplooien tot wat u nu bent.

De bezorgdheid bij uw ouders was groot, maar zij vertrouwden dat het goed zou gaan.

Zo is het nu ook met veranderen, sta er achter, ga er voor heb vertrouwen. Laat het oude los, wat niet in u en onze toekomst past. Want ja in dit nieuwe tijdperk gaan wij het samen doen. Alle wereldburgers zullen langzaam het besef krijgen, dat het zo niet langer kan, en zullen u dan graag de hand rijken.

Daarom, wees niet bang om te veranderen, het gaat namelijk uw leven verrijken. De kleine dingen die er werkelijk om doen, gaat u weer ontmoeten en zullen vreugde in uw leven scheppen. Zo wordt uw levenswandeling weer net als een boswandeling. Vol verrassingen, mooie vergezichten, verrassende ontmoetingen, en pikt u weer de positieve energieën op tijdens de wandeling.

Want wist u dat als u door een bos loopt u positieve energieën krijgt. Alle bomen geven energie af, dit is simpel aan te tonen met een wichelroede. Als u er zich op concentreert kunt u dit ook met de hand voelen. Misschien weet u het nog, de prinses die bomen knuffelde. Waarom deed ze dit. Hoe dichter je bij de stam komt hoe sterker de straling is.

Na zo een boswandeling, ben je dan ook weer opgeladen, en kun je er weer tegen aan.

En staat u er wel eens bij stil, dat die boom in het bos en u, elkaar nodig hebben om überhaupt te kunnen leven. De boom geeft zuurstof om ons in leven te houden, en wij ademen co2 uit waardoor de boom weer kan leven. Daarom zouden we de bomen meer als onze trouwe partners moeten behandelen, dan als wat we er nu mee doen zonder nadenken, hen respectloos te behandelen.

Ik wens u veel moed en sterkte toe in uw veranderings proces indien u hiervoor kiest.

Want bedenk, veranderen is altijd een eigen keuze, niemand die u verplicht, wel zult u net als deze, signalen ontvangen die u stimuleren tot.

En tijdens uw levenswandeling ontvangt u alle weersomstandigheden soms mooie zonnige dagen, waar alles er fantastisch uitziet en het geluk u toelacht. Mistige en regenachtige dagen, welke u neerslachtig maken en u het soms even niet ziet zitten of demotiveren. Tegenwind, maar wie zich er tegen verzet haalt altijd de overkant. Wandelen in de wind geeft de kracht, dingen aan te gaan, en met de wind, waaien uw oude gedachtes weg.

Koude, de warmte van een koude wandeling voelen, de koude wekt het verlangen op naar warmte, dat wat ieder mens behoeft.

Ik hoop dat u nog een plezierige wandeling heeft, en dat dit schrijven een aanleiding is, nog eens uw eigen levenswandeling na te lopen.

 

Gerard van Run

 

 

 

 

Kom naar Buitenlust...

Schitterende natuurwandelingen
Gezellig koffie- en theeterras
Mediumdagen
Jeu de Boules banen

Cursussen wichelroede lopen

Huismetingen op straling

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober op vrijdag, zaterdag en zondag.

Groepen kunnen ook buiten deze dagen afspreken.

© 2020 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized