Verrassing

Laat u verrassen door dit verhaal. 

Vroeger legde ik de verhalen dikwijls op bankjes in het bos, om wandelaars hier mee te verrassen.

Ik hoop dat u ook verrast bent.

scrol naar beneden

Verrassing                                                                  maart 2008

 

Een verrassing dat u dit leest!

Of het feit dat u op deze mooie plek vertoefd. Verrassing is een onverwacht voorval, al dan niet aangenaam. Je kunt aangenaam verrast zijn, als je iets totaal niet verwacht en dat je blij maakt. Onaangenaam is natuurlijk het omgekeerde.

Het hele leven is een verrassing. Want al heb je alles nog zo goed uitgestippeld, het levenspad leidt soms onverwachts andere kanten uit. Leven met een doel is goed, maar laat het geen leidraad zijn, want dan wordt u dikwijls teleurgesteld.

Dikwijls komt er iets totaal onverwacht op uw pad. Het is dikwijls doelen bijstellen of een geheel ander pad inslaan. Overleg dit altijd met uw gevoel. Voelt het goed neem dan de gok en jaag de beren van de weg. Het zal u brengen tot wat uiteindelijk uw missie voor het leven was.

Als je later terug kijkt in je leven, sta je dikwijls verrast hoe het een wending nam. Soms door wat er gebeurde van buitenaf en soms door keuzes vanuit je gevoel. De ene keer pakte het beter uit dan de andere, maar steeds was het een leerproces om te worden tot de mens die je nu bent.

Je missie is voorbestemd, maar welke paden die je bewandelt om er te komen, bepaal je zelf. Uiteindelijk bereik je je voorbestemming. Bent u verrast dit te horen, kijk dan eens achterom, naar hoe je leven tot nu toe is verlopen. Wil en kun je het veranderen, of zal je uiteindelijk ook tot de conclusie komen, dat je alleen aan de randverschijnselen iets kunt doen.

Deze conclusie is niet catastrofaal, want juist de randverschijnselen bepalen de vreugde in het leven. Het is net als de kleine dingen in het leven die er toe doen. Er zijn er velen van en ze keren dikwijls dagelijks terug. Het is de kunst ze te zien en te herkennen.

De grote dingen gebeuren slechts eens in de zoveel tijd of eenmalig in je leven. Je kijkt daar dikwijls wel veel op terug, maar de kleine dingen zijn het die je echt gelukkig maken, en het leven de moeite waard

. Zo ziet u dat een enkel woord als verrassing, veel in kan houden en losmaken. Ik hoop dan ook dat u door dit schrijven verrast bent op een aangename manier, dat het u aanzet tot nadenken over uw eigen levenspad en vooral met betrekking tot uw omgang met uw medemens.

Gerard van Run  

Kom naar Buitenlust...

Schitterende natuurwandelingen
Gezellig koffie- en theeterras
Mediumdagen
Jeu de Boules banen

Cursussen wichelroede lopen

Huismetingen op straling

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober op vrijdag, zaterdag en zondag.

Groepen kunnen ook buiten deze dagen afspreken.

© 2020 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized