De pendel en de wichelroede

Beiden zijn meetinstrumenten, en ik zeg altijd "meten is weten".

Lees het eens rustig door en wilt u ook meten en weten, kom dan naar een van mijn cursussen.

scrol naar beneden

De pendel en wichelroede.                               december 2018

 

In onze nieuwe tijd waarin spiritualiteit steeds meer kansen en vormen krijgt, wordt het gebruik van pendel en wichelroede steeds meer als gebruiksvoorwerp geaccepteerd. Er wordt weer een beroep gedaan op deze aloude instrumenten.

Beiden zijn hulpmiddelen om in je eigen verre bewustzijn te kunnen binnendringen en informatie naar buiten te krijgen.

Maken wij nu gebruik van het bèta- alfa en tetra geheugen, o.a. bij hypnose, eens zullen wij in staat zijn om meer en beter bij onze diepere onderbewust zijn zones te komen.

De pendel laat ons informatie zien uit het onderbewuste diep in ons.

Ons lichaam is in staat zeer veel informatie op te slaan die in een onderbewuste toestand tot ons komt, waar wij ons totaal niet van bewust zijn. Met andere woorden wij weten zelf niet wat wij eigenlijk weten. En daar komen dan ook nog eens beelden bij, denk hierbij maar eens aan helderzienden.

Het is slechts een kwestie van tijd. Kijk maar eens hoe het gegaan is met het ontdekken van de deeltjes, in goed 100 jaar zijn wij bij het achtste deeltje aangeland het zo genaamde hixdeeltje.

Hou dit nu eens in vergelijking met het geheugen. De stappen zullen langzamer zijn, maar wij kunnen er steeds dieper ingaan. Denk hierbij aan yoga, mediteren en hypnose.

Zo zou het zomaar kunnen, dat binnen een aantal jaren operaties in een onderbewustzijn toestand van de patiënt worden uitgevoerd. Of nog verder, dat wij zover in het onderbewustzijn kunnen doordringen dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt opgeroepen. Het is slechts een kwestie van opruimen van barricades die wij als mens door de tijd heen hebben opgeworpen in vele jaren. Een lange weg na duizenden jaren van opbouw.

Het onderbewust zijn geeft ons dus in feite een scala aan mogelijkheden, zonder dat wij dit zelf beseffen. Nu kunnen wij met wat moeite in de eerste drie fases van bewustzijn doordringen, maar om verder te komen hebben wij tot nu toe hulpmiddelen nodig om het zichtbaar te maken, onze pendel en wichelroede. Want dat is wat deze twee instrumenten doen, namelijk een verlengstuk zijn van ons menselijk vermogen dingen te kunnen weten en te kunnen beoordelen.

De controle is en blijft een heikel punt, die is er namelijk niet. Het is zaak, zo een te worden met je persoonlijke pendel, dat de uitslagen steeds beter worden. 100% garantie op de juistheid van de antwoorden van de pendel zal er nooit zijn. Daarom heet het ook een werk instrument, het helpt je om op antwoorden van je vragen te komen.

Zaak is hierbij duidelijke ja-nee vragen aan de pendel te stellen, en dit valt dikwijls niet mee en kom je er uiteindelijk achter dat, om tot de kern te komen, je meerdere vragen nodig hebt voor het juiste antwoord. Wij antwoorden dikwijls met een beeldverhaal, de pendel en de wichelroede kennen alleen maar ja of nee en soms ik weet het niet. Dit laatste is meestal omdat de vraagstelling niet duidelijk genoeg is.

De wichelroede wordt het meest gebruikt voor het opsporen van aardstralen, zoals hartmanlijnen, currylijnen, benkerlijnen en leylijnen. Ook wateraders en leidingen worden veel opgezocht. Maar wie een beetje handigheid met de wichelroede heeft kan entiteiten, boviswaarden en uiteindelijk alle vragen die je met de pendel zou stellen, via dit instrument te weten kunnen komen. Het verschil met de pendel is dat deze wat handzamer is en zodoende op het lijf gedragen kan worden, zodat hij altijd bij de hand is.

Door oefening wordt de interpretatie van de uitslagen steeds nauwkeuriger en zullen de reacties van met name de pendel steeds heftiger en duidelijker zijn. Voor wie wil gaan pendelen of wichelen, raad ik aan eerst een basiscursus hiervoor te volgen, zodat het hoe en waarom eerst goed duidelijk is voor u begint.

 

Gerard van Run

 

Kom naar Buitenlust...

Schitterende natuurwandelingen
Gezellig koffie- en theeterras
Mediumdagen
Jeu de Boules banen

Cursussen wichelroede lopen

Huismetingen op straling

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober op vrijdag, zaterdag en zondag.

Groepen kunnen ook buiten deze dagen afspreken.

© 2020 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized