Hier vind je alle wandelingen van 2020 en kun je je online aanmelden.

Natuurwandelingen 2020

Deelnamekosten wandelingen
Deelnamekosten voor elke wandeling bedraagt € 5,00 p.p. exclusief entreegeld en lunch en/of diner tijdens de wandeling, tenzij anders vermeld! Tijdens elke wandeling bezoeken we een restaurant waar we genieten van een lunch.

Belangrijk:
Zorg voor goede wandelschoenen en een lange broek met hoge sokken (tegen bescherming van teken). Controleer na elke wandeling of u geen teken bij u draagt.

Vertrekpunt
Het vertrekpunt voor elke wandeling is Buitenlust, waar wij u graag ontvangen en laten kennismaken met de andere wandelaars onder het genot van een (gratis) kop koffie of thee. We vertrekken met vol gemaakte auto’s naar de wandellocatie van de dag. Meestal zijn we rond 16.00 uur weer terug op Buitenlust.

De wandelingen zijn goed te doen voor iedere gezonde wandelaar. De afstanden en het tempo sluit aan op de groep. Het gaat immers niet om de afstand maar om het samen genieten van de natuur. Onderweg vertel ik u over allerlei interessante dingen die we tegen komen.


9 januari Bossche broek Den Bosch
Het Bossche broek is een natte parel tegen de binnenstad van Den Bosch. In dit gebied komt het kwelwater omhoog vanuit de ardennen. Er groeien diverse bijzondere planten in het gebied, en ook is het rijk aan vogels. Vanuit de stad kun je in de vroege en late uurtjes de reeen in het broek zien lopen. Wij combineren deze wandeling met een stukje stads wandeling, waar wij tussen door ook de lunch gebruiken. Het is een afwisseling van drukte en stilte.

16 januari wandeling naar de Noenes in Haaren
Een bos - polder wandeling. Wij lopen eerst door de bossen achter Buitenlust wellicht spotten wij een enkele ree of mooie haas. Maar genieten van de winterse sfeer in het bos is ook een ervaring op zich. Halverwege gaan wij lunchen in Helvoirt. Na de middag gaan wij terug door het Broek, naar de Noenes. Als het meezit kunnen wij hier enkele uilen spotten. Vervolgens Lopen wij langs de Esschestroom richting Buitenlust.

19 januari verassings wandeling op zondag
Laat u eens verrassen, heerlijk wandelen en lunchen voor een mooie zondagse dag.
Deelname € 10,= exclusief eten en drinken.

23 januari wandeling door de Vughtse gement polder
Uitwaaien in de polder waar ook in de winterdag veel te zien is. Vele trekvogels, zoals de grote en kleine zwaan en heel veel ganzen. Het moet wel gek lopen als wij tijdens de wandeling niet een aantal reeen te zien krijgen. Het is een echte kijk en tuur dag, dus vergeet niet een kijker mee te nemen. Tussen de middag gaan wij lunchen bij de boer, weer eens iets anders als in een chique restaurant.

30 januari wandeling Heeswijk Dinther
Een wandeling door het AA-dal waar de afgelopen jaren een mooi nieuwe natuusgebied is ontstaan.

jaar 2020

aanmelden

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober

© 2020 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized