Hier vind je alle wandelingen in het voorjaar van 2019 en kun je jezelf online aanmelden.

Natuurwandelingen voorjaar 2019

Deelnamekosten wandelingen
Deelnamekosten voor elke wandeling bedraagt € 5,00 p.p. exclusief entreegeld en lunch en/of diner tijdens de wandeling, tenzij anders vermeld! Tijdens elke wandeling bezoeken we een restaurant waar we genieten van een lunch.

Belangrijk:
Zorg voor goede wandelschoenen en een lange broek met hoge sokken (tegen bescherming van teken). Controleer na elke wandeling of u geen teken bij u draagt.

Vertrekpunt
Het vertrekpunt voor elke wandeling is Buitenlust, waar wij u graag ontvangen en laten kennismaken met de andere wandelaars onder het genot van een (gratis) kop koffie of thee. We vertrekken met vol gemaakte auto’s naar de wandellocatie van de dag. Meestal zijn we rond 16.00 uur weer terug op Buitenlust.

De wandelingen zijn goed te doen voor iedere gezonde wandelaar. De afstanden en het tempo sluit aan op de groep. Het gaat immers niet om de afstand maar om het samen genieten van de natuur. Onderweg vertel ik u over allerlei interessante dingen die we tegen komen.
Vrienden van buitenlust

De zomer komt er aan, tijd voor heerlijke wandelingen en andere buitenactiviteiten.

Wandelingen juni en juli

6 juni Wandeling in en om Zaltbommel
Wij bezoeken de vernieuwde stadswallen en het zicht op de waal. In de stad bezoeken wij een aantal historische gebouwen en gaan wij heerlijk lunchen. De dag begint op buitenlust mat een heerlijk kopje koffie, daarna vertrekken wij naar Zaltbommel. Rond vier uur zijn wij weer terug. Deze wandeling kost € 12,50 excl. Lunch e.d..

13 juni stadswandeling in den Bosch
Wij vertrekken om 09,00 uur met de buurtbus vanaf buitenlust. Zorg dus dat u een ov-kaart hebt. Tijdens de wandeling laat ik u vele mooie bekende en onbekende plekjes zien in den Bosch. Tijdens de wandeling vertel ik het een en ander hierover en vestig meteen uw aandacht op de bijzondere bomen en planten welke ook in een stad te vinden zijn. Voor velen is deze wandeling al een verfrissende kijk op den Bosch geweest. Rond half vijf zijn wij weer op buitenlust. Deelname wandeling € 5,- excl. lunch e.d..

20 juni wandeling over landgoed Maurick in Vught
Aansluitend lunchen we in het centrum van Vught en een wandeling door het oude centrum. Onderweg vertel ik u van alles over historie en bloemen en planten die wij tegen komen. Tijdens de wandeling maak ik gebruik van de wichelroede   om u energiebanen en aardstralen te laten zien. Al bij al een leerzame wandeling. Vertrek om 09,30 uur vanaf buitenlust, wij zijn hier rond drie uur terug. Deelname € 5,- excl. Lunch e.d..

27 juni Bevertocht
Deze dag mag u niet missen. Vertrek om 13.00 uur van af buitenlust. Hierna gaan wij met de auto gezamenlijk naar het startpunt van de wandeling. Ik neem u mee in de Sahara tussen maas en waal om te genieten van dit prachtige natuurgebied waar o.a. bevers wonen. Maar er is dikwijls veel te zien aan dieren en vogels, zoals het ijsvogeltje, hazen en reeën. Wij bezoeken de beverburcht en kijken wat de bevers aanrichten in het gebied. Hierna bezoeken wij fort Andries een natuurpareltje op zich. Rond zes uur gaan wij iets warms eten in de jachthaven van Alem. Om half acht gaan wij met de fluisterboot op zoek naar de bevers, 99% kans dat u ook daadwerkelijk bevers ziet. Om 22.30 uur zijn wij weer terug op buitenlust. Deelname 25 euro, excl. Diner e.d..

4 juli wandeling rond Oisterwijk
Genieten van de Oisterwijkse vennen en prachtige bossen. Het is altijd weer verrassend wat wij onderweg tegenkomen. Alles staat nu in groei en bloei en met een beetje geluk spotten wij een aantal mooie vogels. Wij vertrekken om 09,30 uur vanaf buitenlust, waar wij rond half vier weer terug zijn. Deelname bedraagt € 10,-.

11 juli Tocht door de Drunense duinen
Dit zandverstuivingsgebied biedt prachtige duinen veroorzaakt door zand verstuivingen. Mooie heidevelden en een rijk dieren leven. Dassen, reeën, vossen en ook enkele wilde zwijnen huizen er in het gebied. Het is ook een gebied waar de stilte nog merkbaar is. In de duinen ben je even in een andere wereld. Verzamelen om 09,30 uur op buitenlust. Waar wij rond vier uur weer terug zijn. Deelname bedraagt € 10,-.

18 juli Wandeling door de moerputten tussen den Bosch en Vught
Een waterrijk gebied met de bekende moerputten brug. De moerputten zijn heel vogelrijk en het gezang van de nachtegaal is dan ook dikwijls te horen. Ook kijken wij uit naar de eerste vlinders van het pimpernel blauwtje, een bijzondere vlinder die in dit gebied voorkomt. Maar er is dikwijls nog veel en veel meer te zien. Wij vertrekken om 09,30 uur vanaf buitenlust en zijn hier rond vier uur weer terug. Deelname bedraagt € 7,50.

25 juli Weer een mooie bevertocht
Eerst de Sahara in voor het ontdekken van ijsvogeltjes en andere watervogels. Dan zoeken naar sporen van de bever om uiteindelijk bij zijn burcht uit te komen. Hierna bezoek wij fort Andries, een pareltje in de natuur. Tijdens de wandeling vertel ik u wat u zoal ziet en tegenkomt. Hierna gaan wij rond zes uur eten in de jachthaven van Alem. Rond half acht gaan wij met de fluisterboot op zoek naar de bevers, 99% zeker dat u de bevers ziet en soms zelf langs de boot ziet mee zwemmen. Om 22.30 uur zijn wij weer terug op buitenlust. Deelname bedraagt € 25,- excl. Eten en drinken.

Vissen
Op woensdag 12 juni en 17 juli zijn er weer leuke visdagen op de waal. Er kunnen slechts drie deelnemers per keer mee, dus meldt u snel aan. Wij vissen op snoekbaars. Hengels en aas zijn aan boord. Ook voor eten en drinken wordt gezorgd, u hoeft dus niets mee te nemen, buiten een goed humeur. Wel heeft u een geldige visvergunning nodig. Als u zelden vist kan er een eenmalige meevisvergunning worden aangevraagd, meldt dit bij u aanmelding. Wij vertrekken om 13,00 uur vanaf buitenlust en zijn hier rond 22,30 uur weer terug. Het is heerlijk om bij een beetje weer op de waal te vissen, te genieten van alle scheepvaart en watervogels, en vooral als je het geluk hebt ook nog eens mooie vissen te vangen. Deelname bedraagt € 65,= all-in.

Fietsen
Het gaat er dan toch van komen, op dinsdag  25 juni is de eerste fietsdag. Wij vertrekken om 09,30 uur vanaf buitenlust richting kampina en Oirschot. Laat u verrassen. De tocht is ongeveer 60 km dus als u geen regelmatige fietser bent is een e-bike aan te raden. Maximaal kunnen er 10 personen mee om overzicht te behouden. Geef u dus op via mijn whatsapp 06-31949614, zodat ik weet hoeveel deelnemers er zijn. Rond vier uur zijn wij weer terug op buitenlust. Deelname € 5,- excl. Lunch e.d..

Aan de hand van de bevindingen van deze tocht is de volgende voor 23 juli gepland. De bedoeling is dan richting Heusden te fietsen.

juni - juli

2019

aanmelden

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober

© 2019 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized