Hier vind je alle wandelingen in de zomer en najaar van 2019 en kun je jezelf online aanmelden.

Natuurwandelingen 2019

Deelnamekosten wandelingen
Deelnamekosten voor elke wandeling bedraagt € 5,00 p.p. exclusief entreegeld en lunch en/of diner tijdens de wandeling, tenzij anders vermeld! Tijdens elke wandeling bezoeken we een restaurant waar we genieten van een lunch.

Belangrijk:
Zorg voor goede wandelschoenen en een lange broek met hoge sokken (tegen bescherming van teken). Controleer na elke wandeling of u geen teken bij u draagt.

Vertrekpunt
Het vertrekpunt voor elke wandeling is Buitenlust, waar wij u graag ontvangen en laten kennismaken met de andere wandelaars onder het genot van een (gratis) kop koffie of thee. We vertrekken met vol gemaakte auto’s naar de wandellocatie van de dag. Meestal zijn we rond 16.00 uur weer terug op Buitenlust.

De wandelingen zijn goed te doen voor iedere gezonde wandelaar. De afstanden en het tempo sluit aan op de groep. Het gaat immers niet om de afstand maar om het samen genieten van de natuur. Onderweg vertel ik u over allerlei interessante dingen die we tegen komen.
Vrienden van buitenlust

De zomer komt er aan, tijd voor heerlijke wandelingen en andere buitenactiviteiten.

Wandelingen najaar 2019


14 nov wandeling Zaltbommel
Zaltbommel het eeuwenoude handelsstadje aan de waal. Prachtige stadswallen met mooie natuur.
In het stadje is het heerlijk toeven en kunt u genieten van de vele mooie historische panden. Ook een bezoekje aan de Martines kerk mag niet ontbreken. Weer eens een compleet andere wandeldag.
Kosten 12.50 euro  incl. vervoer. Excl. eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

21 nov wandeling kasteel haanwijk
Wandelen over landgoed Haanwijk met zijn rijke historie. Tijdens de wandeling vertel ik u hier alles over. Ook het dierenrijk is hier goed vertegenwoordigt. Reeën, dassen en vossen komen hier in flinke aantallen voor.
Kosten 5 euro. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 15.30 uur.

28 nov wandeling kasteel Maurick
Wandeling door en over het landgoed, met een bezoek aan het kasteel. Tijdens de wandeling vertel ik u over de historie en de oud eigenaren van het landgoed.
Hierna wandelen wij een stukje door oud Vught en bezoeken wij de petruskerk het nieuwe culturele centrum van Vught. Tot slot bezoeken wij het spirituele reeburgpark om met de wichelroede de oorzaak hiervan te vinden.
Kosten 5 euro. Excl. eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

5 dec landgoed nemelaer
Wandeling over landgoed nemelaer in Haaren, welke zijn naam dankt aan het riviertje de nemer welke er over loopt. Ik vertel u wat over de bijzondere geschiedenis van dit kasteel en waarom dat het juist hier gebouwd is. Daarna maken wij een tocht over de noordzijde van de kampina.
Kosten 7,50 incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

12 dec wandeling kampina noord
Weer een andere kant van de kampina. Hier is geen eetgelegenheid, dus zelf eten en drinken mee nemen voor onderweg. Het wordt een echte boswandeling. Een frisse neus halen in de natuur. Misschien snuiven wij al op wat de voornemens zijn van koning winter.
Kosten 7,50 euro.
Einde wandeling 16.00 uur.

19 dec wandeling Biesbosch
Eens een heel andere tijd naar de biesbosch. Kijken naar de overwinteraars in de natuur, dus denk aan een kijkertje. Genieten van een winterse biesbosch. Wij hopen vele dieren en vogels te kunnen spotten op deze dag. Kleed u goed aan want hier staat altijd wind.
Kosten 15 euro incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 19.00 uur.

26 dec wandeling de maai in Liempde
De laatste wandeling van dit jaar. En wel op tweede kerstdag. Even de kerstkalkoen weg werken.
VERTREK OP DEZE DAG IS 13.OO UUR VAN BUITENLUST.
De maai in Liempde heeft net als de rest van het dorp een rijke historie ik vertel u hierover tijdens de wandeling. Na afloop van de wandeling gaan wij gezellig wat eten. Na het eten gaan wij in liempde de kerststallenroute lopen door het feestelijk versierde dorp.
Kosten 7,50 euro. Excl eten en drinken.
Einde wandeling 21.00 uur.

Vissen
Maandelijks is er, op de derde woensdag bij redelijk weer, een vistocht op maas of waal. Als u hieraan wil deelnemen kunt u zich hiervoor aanmelden. U heeft alleen een visvergunning nodig. Heeft u deze niet dan kan er gezorgd worden voor een meevisvergunning voor een dag. Hengels, eten en drinken zijn aan boord. Deelname bedraagt € 65,= all-in.

Fietsen
Inmiddels hebben Anna en ik electrische fietsen aangeschaft,
zodra wij wat ingereden zijn en proef fietsritten gemaakt hebben gaan
wij met fietstourtjes van start. t.z.t. hoort u hier over.

juli - december

2019

aanmelden

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober

© 2019 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized