Hier vind je alle wandelingen in de zomer en najaar van 2019 en kun je jezelf online aanmelden.

Natuurwandelingen 2019

Deelnamekosten wandelingen
Deelnamekosten voor elke wandeling bedraagt € 5,00 p.p. exclusief entreegeld en lunch en/of diner tijdens de wandeling, tenzij anders vermeld! Tijdens elke wandeling bezoeken we een restaurant waar we genieten van een lunch.

Belangrijk:
Zorg voor goede wandelschoenen en een lange broek met hoge sokken (tegen bescherming van teken). Controleer na elke wandeling of u geen teken bij u draagt.

Vertrekpunt
Het vertrekpunt voor elke wandeling is Buitenlust, waar wij u graag ontvangen en laten kennismaken met de andere wandelaars onder het genot van een (gratis) kop koffie of thee. We vertrekken met vol gemaakte auto’s naar de wandellocatie van de dag. Meestal zijn we rond 16.00 uur weer terug op Buitenlust.

De wandelingen zijn goed te doen voor iedere gezonde wandelaar. De afstanden en het tempo sluit aan op de groep. Het gaat immers niet om de afstand maar om het samen genieten van de natuur. Onderweg vertel ik u over allerlei interessante dingen die we tegen komen.
Vrienden van buitenlust

De zomer komt er aan, tijd voor heerlijke wandelingen en andere buitenactiviteiten.

Wandelingen zomer en najaar 2019


25 juli Weer een mooie bevertocht
Eerst de Sahara in voor het ontdekken van ijsvogeltjes en andere watervogels. Dan zoeken naar sporen van de bever om uiteindelijk bij zijn burcht uit te komen. Hierna bezoek wij fort Andries, een pareltje in de natuur. Tijdens de wandeling vertel ik u wat u zoal ziet en tegenkomt. Hierna gaan wij rond zes uur eten in de jachthaven van Alem. Rond half acht gaan wij met de fluisterboot op zoek naar de bevers, 99% zeker dat u de bevers ziet en soms zelf langs de boot ziet mee zwemmen. Om 22.30 uur zijn wij weer terug op buitenlust. Deelname bedraagt € 25,- excl. Eten en drinken.


1 aug wandeling in Neerijnen
Altijd weer een heerlijke wandeling. Niet omdat Neerijnen een heerlijkheid is maar om al dat moois wat dit dorp te bieden heeft. Mooie bossen en uiterwaarden, oude kastelen, de kasteeltuin. Zijn bijzondere inwoner Jozef, die zijn leven veranderde van wereldberoemd poppenspeler in een tevreden en gelukkig leven. De kolonies zwaluwen en de vele vogels en dieren die er te observeren zijn. Ook de prachtige tuinen van de inwoners zijn een lust voor het oog.
De kosten van deze wandeling zijn 12,50 incl. vervoer en excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 16.30 uur.

8 aug wandeling in de Biesbosch
Wij gaan naar natuurpark de noordwaard bij Werkendam. Ee3n vrij nieuw natuurgebied maar een juweeltje om doorheen te wandelen. De heen en terugrit door het gebied is al geweldig om te zien.
Op deze dag kun je van alles ontmoeten,o.a. reeën, bevers en de visarend. Een bijzonder gezicht zijn de duizenden springbalsemienen die in deze tijd ten volle tot bloei komen. Heerlijk geurend en een lust voor het oog. Je bent een dagje weg van alles wat vluchtig en jachtig is in het dagelijkse leven. De kosten zijn 15 euro incl. vervoer. En excl. Eten en drinken. Vergeet niet een kijker mee te nemen. Einde wandeling 19.30 uur.

15 aug wandeling in Kevelaer
Kevelaer een prachtige historische stad met vele prachtige gebouwen en kerken. Een plaats waar ik graag kom, al was het niet om er van de lekkere taart te smullen die er in vele variëteiten aangeboden wordt. Ik leidt u langs al dit moois en vertel wat over de historie. Voor dat wij naar kevelaer gaan, rijden wij eerst naar de Zonnetempel van Lucien van den Eerden.  Hier krijgt u een korte rondleiding over het hoe en wat. Indrukwekkend wat deze beeldhouwer voor elkaar heeft gekregen. De lunch is in Asten waar wij ook nog een kort bezoekje brengen aan malle pietje.
Kosten 25 euro incl. vervoer entree en parking. Excl. eten en drinken.
Einde wandeling 21.00 uur.

22 aug wandeling in het groene woud
Ons eigen Groenewoud, nog steeds in ontwikkeling en wachtend op de bic five van Brabant.
Het edelhert is reeds gearriveerd, de andere vier laten nog even op zich wachten. Het is een prachtig gebied tussen Liempde en best met enigszins nog oerbossen voor de echte beleving. Een echte boswandeling met verrassende momenten.
Kosten wandeling 10 euro incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

29 aug wandeling in de Sahara met aansluitend bevertocht op het water
Wandelen in het historische gebied tussen maas en waal wat in de volksmond de Sahara heet.
De resten van fort Andries welke in de tachtig jarige oorlog zo een belangrijke functie vervulde voor de Spanjaarden. Nu is het een fraai natuurgebied waar vele watervogels bivakkeren tijdens hun trektochten, en waar de bever zich thuis voelt. Weer zo een plek waar je je een kunt voelen met de natuur. Na het Avondeten gaan wij met de fluisterboot de bevers bekijken 99% zeker dat u dan ook bevers ziet. Kosten 20 euro incl. vervoer en bevertocht. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 22.00 uur.

5 sept wandeling landgoed venrode
De wandeling der wandelingen. Door het dommeldal en over de landgoederen Venrode
en zegenwerp. Een afwisselende wandeling langs oeroude vennen, door bossen,  over bolle akkers en langs de sprankelende rivier de dommel. Kortom een wat langere maar hele mooie wandeling.
Kosten 7,50 euro incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 17.00 uur.

12 sept wandeling landgoed sparrendaal
Voor ons de thuis wandeling. Het landgoed ligt namelijk achter Buitenlust. De wandeling gaat door het bos over de landgoederen Jagershage, Sparrendaal en Kapellenbos. Onderweg vertel ik u het een en ander over deze bijzondere landgoederen.
Kosten 5 euro, excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 15.30 uur.

19 sept wandeling uiterwaarden Rossum
Heerlijk uitwaaien op de stranden van de rivier de waal, genieten van al het moois wat deze rivier te bieden heeft. In het gebied waar wij wandelen strijken vele trekvogels neer voor ze aan hun lange tocht naar het zuiden beginnen. Neem daarom een kijkertje mee om ze nog beter te kunnen observeren. Na de lunch nemen wij nog een kijkje in de ruïnes ven fort Andries.
Einde wandeling 15.30 uur.

26 sept wandeling in neerijnen met aansluitend bevertocht
Vandaag een bijzondere wandeling wij hebben iets te vieren bij jozef de poppenspeler. Daarna maken wij een mooie wandeling door de heerlijkheid welke Neerijnen is. Om half zes doen wij een hapje eten in de jachthaven van Alem om van hieruit vervolgens op de fluisterboot te stappen om bevers te gaan spotten. Zorg voor wat extra warme kleding ,want op het water kan het al knap fris zijn.
Kosten 25 euro incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 21.00 uur.

3 okt wandeling in de geelders
Een echte boswandeling. Lekker lopen over bospaadjes langs dicht struikgewas en betoverende weitjes. Wellicht spotten wij wat klein wild als hazen en reeën.
Kosten 7,50 euro incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 15.30 uur.
 
10 okt wandeling landgoed blijendijk
De wandeling voert ons over landgoed huize bergen en Voorburg. Bij huize bergen is het proef de sfeer van dit bijzondere landgoed, en op Voorburg de inrichting van het landschap met zijn bijzondere bomen. Hierna steken wij de A2 weer over om het landgoed van mevrouw Jansen grenzend aan het Wilhelminapark te bezoeken. Vervolgens lopen wij via het dal van de Esschestroom weer richting het startpunt van de wandeling. Na afloop heeft u weer kunnen genieten van een stukje mooi Vught.
Kosten 5 euro. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 15.30 uur.

17 oktober wandeling Bossche broek
Het Bossche broek is en blijft een parel in de verbinding tussen Vught en den Bosch. Welke steden hebben zo een pareltje op loopafstand vanuit de centra. Ik laat u de mooiste stukjes zien en in de lunchpauze een stukje mooi binnenstad van den Bosch.
Kosten 5 euro. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

24 okt wandeling moerputten
De moerputten van oorsprong een moerasgebied, is heden ten dage omgetoverd tot een waar wandelparadijs. Vele vogels en watervogels verblijven hier. De moerputten brug heeft in het verleden zijn eigen geschiedenis geschreven. Wij gaan erop en er dwars doorheen, en ik vertel u als u er weer eens terug wil gaan waar u dan op moet letten.
Kosten 7,50 euro incl. vervoer. Excl. eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

31 oktober wandeling kampina midden
Prachtige wandeling dwars door het mooie gebied van de kampina. Geniet van de rust en de stilte om u heen. De herfst is in aantocht en de natuur doet afstand van zijn zomerse kleedje. Prachtige herfstkleuren en mooie paddenstoelen zijn te bewonderen.
Kosten 7,50 incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

7 nov wandeling in Oisterwijk
Wandelen in en door de Oisterwijkse bossen. Genieten van de prachtige vennen en al het moois dat er in het bos is. Laat u verrassen.
Kosten 7,50 incl. vervoer. Excl. eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

14 nov wandeling Zaltbommel
Zaltbommel het eeuwenoude handelsstadje aan de waal. Prachtige stadswallen met mooie natuur.
In het stadje is het heerlijk toeven en kunt u genieten van de vele mooie historische panden. Ook een bezoekje aan de Martines kerk mag niet ontbreken. Weer eens een compleet andere wandeldag.
Kosten 12.50 euro  incl. vervoer. Excl. eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

21 nov wandeling kasteel haanwijk
Wandelen over landgoed Haanwijk met zijn rijke historie. Tijdens de wandeling vertel ik u hier alles over. Ook het dierenrijk is hier goed vertegenwoordigt. Reeën, dassen en vossen komen hier in flinke aantallen voor.
Kosten 5 euro. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 15.30 uur.

28 nov wandeling kasteel Maurick
Wandeling door en over het landgoed, met een bezoek aan het kasteel. Tijdens de wandeling vertel ik u over de historie en de oud eigenaren van het landgoed.
Hierna wandelen wij een stukje door oud Vught en bezoeken wij de petruskerk het nieuwe culturele centrum van Vught. Tot slot bezoeken wij het spirituele reeburgpark om met de wichelroede de oorzaak hiervan te vinden.
Kosten 5 euro. Excl. eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

5 dec landgoed nemelaer
Wandeling over landgoed nemelaer in Haaren, welke zijn naam dankt aan het riviertje de nemer welke er over loopt. Ik vertel u wat over de bijzondere geschiedenis van dit kasteel en waarom dat het juist hier gebouwd is. Daarna maken wij een tocht over de noordzijde van de kampina.
Kosten 7,50 incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 16.00 uur.

12 dec wandeling kampina noord
Weer een andere kant van de kampina. Hier is geen eetgelegenheid, dus zelf eten en drinken mee nemen voor onderweg. Het wordt een echte boswandeling. Een frisse neus halen in de natuur. Misschien snuiven wij al op wat de voornemens zijn van koning winter.
Kosten 7,50 euro.
Einde wandeling 16.00 uur.

19 dec wandeling Biesbosch
Eens een heel andere tijd naar de biesbosch. Kijken naar de overwinteraars in de natuur, dus denk aan een kijkertje. Genieten van een winterse biesbosch. Wij hopen vele dieren en vogels te kunnen spotten op deze dag. Kleed u goed aan want hier staat altijd wind.
Kosten 15 euro incl. vervoer. Excl. Eten en drinken.
Einde wandeling 19.00 uur.

26 dec wandeling de maai in Liempde
De laatste wandeling van dit jaar. En wel op tweede kerstdag. Even de kerstkalkoen weg werken.
VERTREK OP DEZE DAG IS 13.OO UUR VAN BUITENLUST.
De maai in Liempde heeft net als de rest van het dorp een rijke historie ik vertel u hierover tijdens de wandeling. Na afloop van de wandeling gaan wij gezellig wat eten. Na het eten gaan wij in liempde de kerststallenroute lopen door het feestelijk versierde dorp.
Kosten 7,50 euro. Excl eten en drinken.
Einde wandeling 21.00 uur.

Vissen
Maandelijks is er, op de derde woensdag bij redelijk weer, een vistocht op maas of waal. Als u hieraan wil deelnemen kunt u zich hiervoor aanmelden. U heeft alleen een visvergunning nodig. Heeft u deze niet dan kan er gezorgd worden voor een meevisvergunning voor een dag. Hengels, eten en drinken zijn aan boord. Deelname bedraagt € 65,= all-in.

Fietsen
Inmiddels hebben Anna en ik electrische fietsen aangeschaft,
zodra wij wat ingereden zijn en proef fietsritten gemaakt hebben gaan
wij met fietstourtjes van start. t.z.t. hoort u hier over.

juli - december

2019

aanmelden

Buitenlust Vught

Esscheweg 274 A
5262 LH Vught
T 06- 319 49 614

Geopend van maart t/m oktober

© 2019 Buitenlust Vught - Privacyverklaring - Website gemaakt door be optimized